Rövarheat 0-750
1. Seved Lundberg, Sala (Sno-Tric)
2. Stefan Öwre, Östersunds SSK
3. Lennart Strandberg, Umeå

Första Sno-Tric Cup var en del i DM-serien och trots att Gräfsåsens skoterbana var färdig för invigning gjorde den snöfattiga vintern att tävlingen till slut fick flyttas till snösäkra Åkersjön. Seved blev den första som vann tävlingen och dessutom den första att vinna Sno-Tric Cup på en Sno-Tric. Hemmaåkaren Stefan Öwre blev tvåa även i 350-750. Egon Pallén Östersunds SSK vann inbjudningsklassen för standardmaskiner.

1974
3 mars Gräfsåsen

Trimmat 350-750
2. P.O. Erhardsson, Ljusdal
3. Olle Blom Östersunds SSK

Seved som var produktchef för Sno-Tric tog sin andra raka seger. Den här gången ingick Sno-Tric Cup i SM-kvalet. I Standard 0-750 blev hemmaföraren Leif Olausson tvåa. Knatteskoter race kördes för första gången som tävlingsform i Sverige. Här tog hemma-åkaren Arne Johansson hem bronspengen.

1975
12 januari Gräfsåsen

Rövarheat Trimmade 0-750
1. Börje Arvdal, Edsbyn
2. Berndt Bergström, Umeå
3. Bertil Siklund, Umeå

Börje Arvdal blev första vinnare som vann Sno-Tric Cup på ett utländskt skotermärke. I Standard 0-350 blev bröderna och hemmaåkarna Leif Olausson och Tord Olausson etta och tvåa.

1976
18 januari Gräfsåsen

Rövarheat 0-750 Racing
1. Bertil Siklund, Umeå
2. Janne Sundqvist, Östersunds SSK
3. Seved Lundberg, Sala

Östersunds SSK hade förare på pallen i alla finaler utom en. Janne Sundkvist vann 0-350 racing och blev tvåa i 0-750 Racing, Tord Olausson vann rövarheatet 0-750 Standard och blev trea i 0-350 Standard, Leif Olausson vann 351-750 Standard och Per Blom vann knatteracet.

1977
Aktiv Cup
9 januari Gräfsåsen

1. Per-Ingvar Norberg, Boden
2. Kjell-Åke Berglin, Östersunds SSK
3. Olle Norberg, Östersunds SSK

I rövarheatet tog de motorsvagare 350 racingmaskinerna hand om pallen. Först på fjärde plats kom en 750-maskin. Stora framgångar för Östersunds snöskoterklubb. Två pall- platser i Aktiv Cup. I standard 750 vann Sven-Erik Larsson före Bertil Hägglöf med Arne Johansson på en tredjeplats. Alla från hemma-klubben. Dessutom tog Kjell-Åke Berglin och Janne Sundqvist hem en andra och en tredjeplats i racing 350.

1978
Aktiv Cup
15 januari Gräfsåsen

Racing 0-750
2. Bertil Siklund, Umeå
3. Fredrik Holmgren, Lycksele

Det här året körde racingklassen odubbat. Tord Olausson tog hem Standard 0-350 till hemmaklubben. Från och med nu körs Aktiv Cup som final i racingklassen.