2010-talet

2010
Arctic Cat Cup
9-10 januari Gräfsåsen

Pro Open
1. Petter Nårsa, Moskosel
2. Johan Lidman, Älvsbyn
3. Johan Eriksson, Team Walles MK

På morgonen var det -30 grader men när tävlingarna väl körde igång blev det behagligare. Petter tog hem Monsterfinalen som kördes för andra året. Hemmaåkaren Pontus Engström tog hem silvret i Pro Stock.

2011
Arctic Cat Cup
8-9 januari Gräfsåsen

Pro Open
1. Petter Nårsa, Moskosel
2. John Stenberg, Lofsdalen
3. Magnus Lindbäck, Lakselv (Norge)

Petter var totalt överlägsen i Pro Open. Hemmaåkaren Pontus Engström gladde med att för andra året i rad fixa silvret i Pro Stock.

2012
Arctic Cat Cup
7-8 januari Gräfsåsen

Pro Open
1. Petter Nårsa, Moskosel
2. Adam Renheim, Lima MS
3. Ville Ylianttila, (Finland)

För tredje gången på raken vinner Petter Nårsa Arctic Cat Cup. Därmed får han behålla den fjärde Arctic Cat Cup-bucklan. Marcus Ogemar åkande för hemmaklubben tar en fin andraplats i Pro Stock.

2013
Arctic Cat Cup
12-13 januari Gräfsåsen

Pro Open
1. Adam Renheim, Lima MS
2. John Stenberg, Lofsdalens SK
3. Adam Öhman, Älvsbyns MS

Efter många försök genom åren att få en riktig fullträff på Arctic Cat Cup, vinner äntligen Adam Renheim tävlingen. Han var aldrig riktigt hotad utan kunde ta hem segern på kanske den tuffaste Arctic Cat Cup-banan i historien.

2014
Arctic Cat Cup
11-12 januari Gräfsåsen

Pro Open
1. Adam Renheim, Lima MS
2. Johan Dahlgren, Team Walles MK
3. Kristoffer Holm, NMK Nordreisa (Norge)

Adam Renheim försvarar sin titel och stod i en klass för sig själv. Största överraskningen under tävlingen var annars unge Elias Ishoel som tog hem Pro Stock efter en episk duell med rutinerade Johan ”Lång-Johan” Eriksson.

2015
Arctic Cat Cup
17-18 januari Gräfsåsen

Pro Open
1. Petter Nårsa, Moskosels SK
2. Marcus Ogemar Hellgren, Östersunds SSK
3. Filip Eriksson, Storumans SK

För andra gången någonsin gick vinnaren av Arctic Cat Cup i mål på en Arctic Cat. Hemvändaren Petter Nårsa trivs på Gräfsåsen och tog hem sin fjärde vinst. Gladast var nog ändå klubbens egen Marcus Ogemar Hellgren som äntligen fick det att stämma på hemmaplan. En fin andraplats efter smart och kall körning. Största samtalsämnet var dock vädret. Det fanns inte en snöflinga i Östersund förrän helgen före Arctic Cat Cup då det kom en smärre snöstorm som räddade tävlingen. Bara några veckor efter smälte mer eller mindre all snö bort till en av den klenaste vinter i mannaminne.

2016
Arctic Cat Cup
15-16 januari Gräfsåsen

Open
1. Aki Pihlaja, Finland
2. Viktor Hertén, Finland
3. Oskar Norum, Umeå AK

Den andra utlandsfödda vinnaren av Arctic Cat Cup blir Aki Pihlaja. Han blir den första att göra det sedan 2007 då Janne Tapio, Finland, tog sin fjärde och sista vinst i Arctic Cat Cup. Aki och Janne kör dessutom för samma klubb LaMK. Viktor Hertén pressade Aki ända in på mållinjen. Det blev utländskt i topp i alla seniorklasser. Martin Moland, Norge tog sin andra raka vinst i Stock och hans flickvän Malene Andersen vann Damer Stock. Precis som året innan var det i stort sett snöfritt i Östersund ända till helgen innan. Vädergudarna gillar helt klart skotercross. Största samtalsämnet (inte minst i media) var att världsmästaren i skotercross och tillika hemmaföraren Marcus Oge Ogemar Hellgren bröt smalbenet i sitt andra kvalheat.

2017
Arctic Cat Cup
14-15 januari Gräfsåsen

Open
1. Viktor Hertén, Finland
2. John Stenberg, Team Walles MK
3. Johan Lidman, Tväråns IF

Den tredje utlandsfödda föraren av Arctic Cat Cup blev Viktor Hertén, Finland. Han är dessutom den tredje finländaren som vinner Arctic Cat Cup. Viktor tog hand om ledningen tidigt i finalen och även om John Stenberg hela tiden skuggade honom var Viktor egentligen aldrig hotad om vinsten. I Stock var det en kamp främst mellan Emil Harr och Emil Hansson där Harr till slut stod som segrare. I Dam Stock blev det stor favoritvinst genom Marica Renheim som ställde upp främst för att kvala till SM i stadioncross. Vädret var återigen på arrangemangets sida då det bjöds på lite extra snö och kyla lagom till tävlingen. Redan veckan efter hade snön i Östersund töat ihop.

2018
Arctic Cat Cup
13-14 januari Gräfsåsen

Open
1. Elias Ishoel, Norge
2. Emil Harr, Gargnäs MK
3. Adam Öhman, Tväråns IF

Den fjärde utlandsfödda vinnaren av Arctic Cat Cup blev Elias Ishoel, han skrev dessutom historia i och med att han är den första från Norge som vunnit bucklan. Elias tog hand om ledningen tidigt och det var inte förrän efter halva finalheatet var kört som han blev pressad av Emil Harr, ända in på målsnöret. I Stock kämpade de båda Arctic Cat-förarna Pär Vikman och Balder Nääs om vinsten. Där Vikman drog det längsta strået. Även i Dam Stock blev det norskt i form av Signe Iren Bråten. För första gången på riktigt länge ramlade det ner ordentliga mängder snö. Före jul och i mellandagarna snöade det konstant och gav ett snötäcke på 70 cm uppe på Gräfsåsen. Det ledde till en av de bredaste skotercrossbanorna i världshistorien.

2019
Arctic Cat Cup
12-13 januari Gräfsåsen

Open
1. Adam Renheim, Lima MS
2. Emil Harr, Gargnäs MK
3. Oskar Norum, Umeå AK

Adam Renheim firar pausvilan i USA med att träna/tävla i Arctic Cat Cup och tog dessutom hem sin tredje seger. Därmed fick han också behålla den femte Arctic Cat Cup-bucklan (totalt har det funnits sju vandringspris) så nu får den åttonde bucklan köpas in. Adam visade stor klass och var aldrig hotad i finalen. Elina Öhman var också på plats och tog hem sin tredje vinst i Arctic Cat Cup och sin första Snow Star Award. I Stock blev det Oskar Englund som vann och tog därmed hem Janne Jacobs Memorial. Fredagens förberedelser blev intressanta då stormen Jan drog in och stökade till det. Dessutom fick vi snö tidigt men två riktigt dryga värmeperioder med ihållande regn dessutom gjorde att vi fick vara nöjda med den snö vi lyckades skrapa ihop.

Till 2020-talet

Tillbaka till 2000-talet