Kategorier
Uncategorized

Anmälan till Arctic Cat Cup 2024 öppnar 18 december

Måndag 18 december öppnar anmälan till 51:a omgången av Arctic Cat Cup. Anmälan görs som vanligt via SVEMO TA.
Du hittar länk och annan information här

Kategorier
Uncategorized

Isracing med snöskotrar i pausen

Som det inte vore nog med 50-års jubilerande Arctic Cat Cup så bjuder SnoPro Scandinavia på isracing med snöskotrar under pausen både lördag och söndag. Det sker ett snöbollskast från skotercrossbanan på vår eminenta isracing- och speedwaybana. Ett 20-tal åkare som har med sig allt från coola hemmabyggen till genuina isracingmaskiner från 70-talet kommer att bjuda på högklassig underhållning. Dessutom törs vi lova att det även kommer att finnas läckra maskiner i toppskick (som det inte tävlas med) att titta på.

Beräknad paus på lördag 21 januari är klockan 11.20-12.15 och söndag 22 januari klockan 12.00-13.00. Med beräknad menar vi att skotercrosstävlingarna kan gå fortare (och då tidigare paus) eller långsammare så det gäller att vara på Östersunds Motorstadion i tid.

För även om vi skriver ”pausunderhållning” så kan vi garantera att detta vill ni inte missa!

Kategorier
Uncategorized

Breaking news! Ny klass i Arctic Cat Cup: Dam Ungdom 12-16!

Självklart så satsar vi lite extra på tjejer och motorsport. Nu när faktiskt Stock 200-klassen fått fram fler tjejer till sporten är det dags att ta nästa steg: En ungdomsklass enbart för tjejer.

De tjejer som redan anmält sig i U12-14 kan enkelt gå in via Svemo TA och ändra till Dam Ungdom 12-16 (de som vill köra den klassen det vill säga). Annars är det bara att mejla till Veronica: virre.fors@gmail.com och tala om att ni vill byta klass. Bra att göra det innan den 9 januari dock. OCH vi hoppas att den nya klassen ska locka lite fler tjejer att ta steget in i skotercrossen!

Kategorier
Uncategorized

Nu är det officiellt, 50-års jubilerande Arctic Cat Cup arrangeras på Östersunds motorstadion

Europas största skotercrosstävling, Arctic Cat Cup, kommer att köras på Östersunds motorstadion den 21–22 januari 2023. Det kommer att ske på en helt ny del av Motorstadion som ska användas för Jämtlands motorklubbs skotertävlingar bland annat. Det leder oss till en annan del av nyheten som är att Östersunds snöskoterklubb upphör och blir en del av Jämtlands motorklubbs skotersektion.

– Vi har haft ett 1-årsarrende uppe på Gräfsåsen vilket innebär att vi lånar området ett år i taget av Östersunds kommun. Det är svårt att utvecklas och söka bidrag med ett sådant kontrakt, därför har vi försökt hitta olika lösningar under ett 10-tal år. Vi kände till slut att vi kommit till vägs ände och tog därför upp diskussioner med Jämtlands motorklubb om att etablera en skoterbana och skoternav på Motorstadion, säger Johan Olofsson som är arrangemangsansvarig för Arctic Cat Cup.

Det innebär att det blir premiär för en helt ny arena för Arctic Cat Cup. Banan kommer att få karaktär och längd lik en stadioncrosstävling men det är öppet för lika många tävlande som vanligt. Och självklart blir det även fortsättningsvis en tvådagarstävling med kval på lördag och finaler på söndag.

– Det finns väldigt många fördelar med att vara på Motorstadion. Nu slipper vi de ångestframkallande småvägarna in och ut till Gräfsåsen. Det finns en väl uppbyggd infrastruktur på Motorstadion och stora ytor för parkering och depå. Det nya banområdet blir helt platt så därför byggs skoterbanan helt av snö. Det gör att vi kan bygga om banan helt efter vad vi ska använda den till plus att ytan går att använda till i stort sett vad som helst, berättar Johan.

Med detta går en 50-årig epok i graven. Östersunds snöskoterklubb grundades av åkare från Jämtlands motorklubb. Man ville inte bara hålla på med just tävlingsdelen utan satsa mer på att stävja busåkandet bland skoterförare. Eller som den första styrelsen uttryckte det: större satsning på allmänåkandet och mindre satsning på ren tävlingsverksamhet. 

– På ett sätt är det lite vemodigt. Min far var med och grundade Östersunds snöskoterklubb, min farfar var också med och min dotter tävlar just nu för klubben. Så vi är fyra generationer som har tävlat och varit involverade men var sak har sin tid. Jag helt säker på att det här kommer bli väldigt bra för alla parter. Framför allt kommer det här att stärka motorsporten i Östersund och Jämtland, avslutar Johan Olofsson.

Kategorier
Uncategorized

Arctic Cat Cup firar 50!

Äntligen är det dags för den 50:e upplagan av Arctic Cat Cup. Tävlingen körs i Östersund 21-22 januari 2023 och efter pandemi och annat elände är vi tillbaka i god form. Vi kör alla klasser som vanligt samt den helt nya Super Fan 600 som kan bli en publikfriande och spektakulär klass.
Varmt välkommen till Östersund januari 2023!